Keith, vägdriftarbetare

Keith började på Peab som vägdriftsarbetare sommaren 2018 och kommer nu gå vidare i rollen som arbetsledare. En vägdriftsarbetare är viktig för kontraktet då de är våra ögon ute på vägarna varje dag. Det krävs att man är anpassningsbar då uppdragen varierar mycket samt att man inte är rädd för att testa nya saker.

”Efter att ha kört lastbil i femton år ville jag prova på något nytt. En gammal kollega tipsade mig om Peab och jag har nu arbetat här drygt 1,5 år. Arbetsuppgifterna inom vägdriften varierar mycket från dag till dag och jag stöter på nya utmaningar varje dag.

Nu är det fullt fokus på att lära mig vad som krävs för min nya roll

Utöver själva skötseln av vägen är det tillsyn och skötsel av grönytor och servicestationer, snöstörsättning, kontroll av brunnar, uppmärksamma trafikskador och registrera dessa. Hålla utkik efter potthål, vridna skyltar eller otillåten reklam. Jag har lärt mig otroligt mycket, man blir mångsidig efter att ha jobbat på driften - något som jag kommer att ha stor nytta av i mitt fortsatta arbete som arbetsledare. Det är variationen av arbetsuppgifter som gör arbetet spännande och intressant.

Jag värdesätter Peab högt som arbetsgivare, om man vill så finns det stora möjligheter att utvecklas inom företaget. Det är jag själv ett resultat av då jag själv nu fått möjligheten att gå från yrkesarbetare till tjänsteman vilket betyder att Peab tror på mig. Nu är det fullt fokus på att lära mig vad som krävs för min nya roll – som till exempel att lära mig ”Standardbeskrivning för Basunderhåll Väg”, som är en del av våra kontraktshandlingar.

Sist men inte minst, jag trivs väldigt bra med mina kollegor och hur organisationen är uppbyggd. Här är det ”öppna dörrar”-principen vilket innebär att vi har en platt organisation, ingen märkbar hierarki exciterar. Det är en lättsam stämning vilket är viktigt för mig.”

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.