Hanna, anläggningsingenjör

Hanna arbetar som anläggningsingenjör på Drift & Underhåll. En viktig del i arbetet är att hantera de olika kontrakten, vara påläst och tycka om att arbeta med siffror.

”Innan jag började jobba på Drift och Underhåll förstod jag inte hur mycket arbete som faktiskt utförs längs med våra vägar. Jag har insett att det tar minst ett år innan man ens varit med om alla arbetsmoment eftersom de till stor del varierar med årstiden. Det gör att man oftast inte hinner tröttna på en specifik uppgift, samtidigt som man lär sig någonting nytt hela tiden.

Det gäller att vara nyfiken och att våga fråga om hjälp

Det roligaste med att jobba inom drift och underhåll är variationen och komplexiteten. De flesta arbetsuppgifterna är relativt enkla, men det är många olika arbetsuppgifter som ska utföras. Jag tycker svårigheten är att följa kontraktskraven samtidigt som man alltid måste ha ekonomin i bakhuvudet. Att kunna planera och att vara påläst på sitt kontrakt är en stor fördel för att göra ett så bra jobb som möjligt.

Som ingenjör får man testa på många olika arbetsuppgifter och har stor möjlighet att påverka sin egen utveckling. Det gäller att vara nyfiken och att våga fråga om hjälp. Inom Peab finns mycket kunskap och man har ett fantastiskt kontaktnät, vilket gör att det alltid finns hjälp att få från olika håll i företaget. Jag trivs väldigt bra på Peab tack vare den härliga stämningen.”

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.