Andreas, vägdriftsarbetare

Andreas Fjellström arbetar som vägdriftsarbetare på Drift & Underhåll. Efter tre år som säsongsarbetare på ett kommundriftskontrakt sökte han till Peab och arbetar nu som vägdriftsarbetare på heltid.

”Jag har gått byggprogrammet med inriktning anläggning. Det bästa med drift och underhåll är det varierande arbetet. Att ena dagen byta en vägtrumma för att i nästa åka en väginspektionsslinga gör att arbetet sällan blir långtråkigt.

Vinterhalvåret på driften är väldigt speciellt och man får lära sig nya saker hela tiden. Vädret och förutsättningar ställer ibland till det i trafiken vilket kräver flexibilitet och nytänkande. Det som  känns extra kul är när man ser resultatet efter ett riktigt busväder, speciellt när det blir lyckat.

Viktiga egenskaper hos en vägdriftsarbetare är att man måste vara beredd på att dagen inte alltid blir som planerat – det gör att man måste vara flexibel. Att man helt plötsligt måste lämna det jobb man startat med för att ta bort ett nedfallet träd, leda om trafiken vid olycka eller laga en vägskada. Det bästa med Peab är att man snabbt kom in i gruppen och kände sig som hemma."

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.