Strategisk inköpare till mälardalsregionen

Sökes till Katrineholm/Hallstahammar/Solna

 

Nu söker vi en Strategisk Inköpare med möjlighet att utgå från Katrineholm, Solna eller Hallstahammar!

 

Peab Byggsystem Prefab

Byggsystem Prefab ingår i Peabkoncernen och tillverkar prefabricerade lösningar för bostäder, kontor, industri och affärslokaler. Vi är verksamma i hela Sverige.

I Byggsystem Prefab ingår tre bolag; Skandinaviska Byggelement och Lättklinkerbetong som tillverkar prefabricerade betongelement på fem orter i Sverige samt Smidmek som projekterar, levererar och monterar betongelementkonstruktioner samt utför smides- och plåtarbeten.

Byggsystem Prefab omsätter ca 1 miljard kronor, har 1.200 leverantörer och 350 medarbetare.

Vi har de senaste två åren genomfört analyser som lett fram till en strukturerad strategi innebärande bland annat kategoriindelad organisation med ökad professionalisering av inköpsfunktionen. Inom inköp ser vi stor potential till kostnadssänkningar och ökad konkurrensförmåga.

Du kommer till ett ungt team inom Byggsystem Prefab med stor öppenhet och förmåga att analysera och ta till sig förändringsförslag som leder till effektivare produktion, ökade volymer och ökad konkurrensförmåga.

 

Din roll

Som inköpare hos oss kommer du att förhandla och utforma långsiktiga ramavtal samt vårda våra befintliga leverantörsrelationer. Rollen innebär även att säkerställa att inköpspolicys, inköpsprocesser, etiska krav samt efterlevnad av relevanta lagar och regler efterföljs. Du kommer att jobba med både projektspecifika inköp samt ha ett övergripande ansvar för flera kategorier inom ett inköpssegment. 

Dina främsta arbetsuppgifter som strategisk inköpare innefattar att du:

  • leder och driver arbetet inom tilldelade kategorier och löpande arbetar med att förbättra och effektivisera avtalen.
  • kontinuerligt utvecklar och analysera leverantörer och marknaden.
  • utvecklar, förankrar och implementerar inköpsstrategier med syfte att åstadkomma korta och långsiktiga besparingsmål.

 

Du som person

Vi söker dig som är en person som har lätt för att bygga affärsmässiga relationer. Du har en förmåga att skapa, bibehålla och utveckla relationerna. Du är en god förhandlare, och ditt driv ska ligga i att vilja sänka kostnaderna men samtidigt inte sänka kvalitén.

Du som person är strukturerad, initiativtagande och tycker om att jobba resultatinriktat. Du kan arbeta självständigt men trivs även med att arbeta i team. För oss är det viktigt att du har en bra och tydlig kommunikation med både medarbetare och våra leverantörer.

Din bakgrund innefattar högskole- eller civilingenjörsutbildning inom relevant område eller motsvarande. Meriterande är om du tidigare arbetat i en inköpsorganisation inom tillverknings- eller byggindustrin.

Dina kunskaper i Office är goda och du behärskar god svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        B-körkort är ett krav.

 

Heltid, tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Vi erbjuder 

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-02-29

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 14 000 anställda och en omsättning på 54 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Melissa Pour

Telefon: 0707794101
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.