HR chef

Sökes till Karlstad eller enl. ök

Region Bygg Mellersta innefattar geografin Värmlands, Örebro, Dalarna, Västmanlands och Södermanlands län. Regionen har 11 arbetschefsgrupper och flera stödfunktioner som totalt omfattar cirka 800 medarbetare. Vi omsätter årligen över 3,5 miljarder.

Arbetsbeskrivning:
Gillar du att påverka, utveckla människor och organisation? Då har vi jobbet för dig!

I rollen som HR chef i Region Mellersta ska du leda, driva och samordna HR arbetet i regionen med mål att vara den bästa arbetsplatsen med en långsiktig lönsamhet. Du har ett nära samarbete med regionchefen och stöttar våra arbetschefer samt stödfunktionschefer. Du leder fem underställda HR partners som är placerade en i varje län.   

Spannet på befattningen är brett från strategiska frågor till operativa uppgifter inom alla förekommande HR områden. Förutom det regionala arbetet samverkar du med övriga regioner inom Affärsområde Bygg och deltar i olika utvecklingsprojekt inom koncernen. I Peab värderas personalfrågor högt och vi efterfrågas mycket av linjen vilket ställer krav på din ledarförmåga.  

Du ingår i regionens ledningsgrupp och affärsområdets HR chefsgrupp. Jobbet innebär en hel del dagliga resor mestadels i regionen.

Din profil:
Du har dokumenterad erfarenhet och kunskap att leda en HR funktion och har vana av underställd personal. Dina personliga förmågor och framtoning är högst betydande så personalfunktionen på bästa sätt stödjer och utvecklar organisationen. Det är självklart för dig att ta initiativ och leda samt skapa förutsättningar för andra. Du kan kombinera ett strategiskt och praktiskt arbetssätt där du trivs med snabba vändningar och problemlösning. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att bygga goda relationer. 

Placeringsort kan anpassas inom hela regionen. Tillsättning sker löpande.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-03-06

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 14 000 anställda och en omsättning på 54 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Nils Staffansson, Regionchef

Telefon: 0733 37 32 00
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.