Kalkylingenjör

Sökes till Stockholm

Kalkylingenjör med fokus på anbudsprocessen

Som anbudsingenjör arbetar du med hela försäljningsprocessen från tidig förfrågan till färdigt anbud. Detta görs i nära samarbete med inköpare, entreprenadingenjörer och arbetschefer. Vi vill att du driver och medverkar till ett modernt arbetssätt med BIM som grund både för att bygga kostnadskalkyler och för att granska byggbarhet.

Vi är just nu inne i ett utvecklingsarbete av anbudsprocessen. Detta innebär ett förnyat arbetssätt och rutiner. Den tilltänkta kandidaten skall vara med och driva och genomföra denna förändringsprocess, detta innebär att det finns stor möjlighet att vara med och påverka rollens utformning.

Arbetet med förfrågningar och anbudskalkyler är ett av våra viktigaste uppdrag. Här får du analysera, identifiera samt hitta alternativa konkurrenskraftiga lösningar på våra kunders projektplaner, för att undvika risker och skapa möjligheter för våra kunder. Detta kommer vara en viktig grundsten inför den kommande produktionen. Som kalkylingenjör kommer dina arbetsuppgifter vidare bestå av att upprätta kostnadsbedömningar i tidiga skeden, som beslutsunderlag till våra kunder. Du kommer också upprätta anbudskalkyler för i första hand totalentreprenader. En annan viktig del i kalkylingenjörens arbete är att ansvara för erfarenhetsåterföring från produktionen och säkerställa och förvalta en nyckeltalsdatabas.

De program som vi använder oss av idag är MAP, Bluebeam, ArchiCad och för tidsplanering används program Powerproject. Erfarenhet från någon av ovan nämnda program är förstås meriterande men det viktigaste är du är intresserad av att lära och utvecklas inom dem.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en byggteknisk utbildning, gärna med inriktning mot hus eller bostadsproduktion. Du har några års erfarenhet av anbudsarbete samt 3D modeller och BIM-verktyg. Genom dina tidigare erfarenheter har du byggt upp goda kunskaper inom kontraktsadministration och har god inblick i byggprocessen.

Dina egenskaper

Du är en driven och affärsmässig person med god förhandlingsvana. Du är strukturerad och van att arbeta självständigt. Du är en engagerad person som tycker om att planera och arbeta mot satta deadlines.

Tillsättning sker löpande.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-01-31

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Veronica Pernsjö

Telefon: 08-623 67 55
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.