Traineeprogrammet "Nya Ingenjörer"

Sökes till Skåne/Småland/Blekinge/Halland

Vill du vara med och skapa framtidens hållbara samhälle med oss? Då är Peab Anläggning Syds traineeprogram ”Nya Ingenjörer” något för dig!

Programmet är riktat till dig som är nyutexaminerad ingenjör och med en examen som är max ett år gammal. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter och roller där du får testa och utveckla dina kunskaper på olika arbetsplatser och projekt inom vår region (Peab Anläggning Syd).

Vårt traineeprogram ger dig en väg in på arbetsmarknaden och en bra start på karriären. Du får möjligheten att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik och vi erbjuder såväl interna utbildningar som personlig utveckling.

Upplägg för programmet

  • Programtiden är 20 månader och du startar med en provanställning som sedan övergår till en fast tillsvidareanställning. Programmet startar den 14 augusti 2019 och frivillig sommarpraktik erbjuds till de som är intresserade under juni/juli (individuell överenskommelse)
  • Prova på rollerna som Arbetsledare och Entreprenadingenjör i olika arbetsgrupper, projekt och arbetsplatser under hela programtiden.
  • Under dina första år hos oss kommer du parallellt med praktisk erfarenhet att få insyn i Peabs byggprocess, kalkyl, inköp, planering med mera.
  • Under programmets gång kommer du få ta del av en omfattande ledarskapsutbildning med erfarna utbildare.
  • Du får en egen mentor under din tid som trainee som kommer fungera som ett stöd under hela din resa. Utvalda handledare finns även som stöd i det dagliga arbetet ute i produktionen på respektive arbetsplats/projekt.
  • Genom traineeprogrammet får du möjlighet att skapa nätverk med såväl dina traineekollegor som medarbetare inom Peab vilket ger dig möjlighet till framtida utvecklingsvägar inom organisationen.
  • Du får en fördjupad introduktion i samband med att din anställning börjar hos oss. I denna introduceras du till Peab, våra värderingar, övergripande system och processer samt får träffa och lära känna dina traineekollegor och mentorer. 

Välkommen att göra din framtidsresa hos oss i Peab!

Vem är du?

Vi söker dig som är nyutexaminerad (alt med en examen som är max 1 år gammal):

  • Civilingenjör - inriktning Väg och Vatten
  • Högskoleingenjör med relevant inritning
  • Kvalificerad yrkesutbildning med bygg- och anläggningsinriktning (KY).

Du innehar B-körkort och har tillgång till egen bil för resor i tjänst. Vårt koncernspråk är svenska och det är viktigt att du både förstår och kan göra dig förstådd i tal och skrift. Vi kommer löpande att utvärdera de ansökningar som kommer in, så skicka in din ansökan redan idag!

I din ansökan vill vi att du motiverar varför du vill jobba på Peab och inom anläggningsbranschen. Vi vill även att du, förutom ansökan och CV, bifogar betyg och eventuella arbetsbetyg.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-03-10

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Emma Wittlock

Telefon: 0733-371866
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.