Lärare på Språkintroduktion

Sökes till Göteborg

Vi söker:

Sva, en tjänst på 80% viss tid.

Peabskolan AB är ett helägt dotterföretag till Peab och finns i Malmö, Solna och Göteborg. Vi utbildar idag ca 400 ungdomar och erbjuder sedan 2006 Bygg- och anläggningsprogrammet för behöriga och Introduktionsprogram för icke behöriga elever.

Peabskolans verksamhet bygger på en pedagogisk modell där verklighetsbaserat lärande, ett aktivt värdegrundsarbete, kurs- och ämnesintegrering samt en djupgående modell för individualisering är de fyra grundprinciperna. Utvärderingar baserade på både kvalitativa och kvantitativa resultat visar att modellen hittills varit mycket framgångsrik.

Peabskolan i Göteborg har sedan 2016 även bedrivit programmet Språkintroduktion efter samma pedagogiska modell, med svenska och en svensk samhällsintroduktion som navet i hela utbildningen. Utifrån en platt organisation med små arbetslag har en modern och högkvalitativ utbildning utvecklats där varje medarbetare bidrar och får stort utrymme att själv växa i. Peabskolan är en fristående skola och tillämpar ferietjänst.

Vi söker nu en legitimerad lärare med grundskolebehörighet i svenska som andraspråk för undervisning på Peabskolan i Göteborg inom ramen för Språkintroduktion. Vi erbjuder en visstidsanställning på 80 % med start omgående och terminen ut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av språkintroduktion sedan tidigare. Erfarenhet av annat arbete med nyanlända ungdomar är också meriterande.

Vi tror att du är nytänkande, utvecklingsinriktad och tycker att det är utmanande att vara delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi arbetar kurs- och ämnesintegrerat, vilket förutsätter ett stort mått av flexibilitet och uppfinningsrikedom hos alla medarbetare. Eftersom våra Språkintroduktionselever är obehöriga är det viktigt att du förstår vikten av att arbeta individualiserat och att du verkligen tror på alla elevers möjlighet att, med rätt stöd och rätt pedagogisk metod, lyckas nå målen. Vi söker dig som har ett stort engagemang för elever, mångfald och integration och som dessutom kan vara en god ambassadör för den pedagogik som vår verksamhet bygger på.

På Peabskolans Språkintroduktion arbetar man med hög pedagogisk ambition och ett stort mått av kreativitet – något vi också förväntar oss av dig.

Urvalsprocessen kommer att ske löpande och därmed ber vi er skicka in er ansökan omgående.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-01-31

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Elisabeth Haugseth

Telefon: 072-533 38 50

Lars Sjöstedt, personal

Telefon: 0733-372180
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.