Mätningsingenjör

Sökes till Skåne

Vill du vara med och arbeta med roliga och utmanande infraprojekt? Är du en erfaren mätare som är redo för nästa utmaning? Drivs du av att tillsammans med kollegor och organisationen i stort, och med stort eget ansvar, leverera goda resultat i rätt tid? Då ska du söka jobbet som Mätningsingenjör till Peab Anläggning Syd / Infra.

Om tjänsten
Som Mätningsingenjör hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av;

 • ansvara för fältmätning i projekt dvs inmätning
 • nätutjämningar
 • beräkningar och redovisning
 • utsättning digitalt och skriftligt
 • ritningshantering och mängdreglering.

Vidare ansvarar du för kontroller (ex terrass-kontroll), deltar i planering av mätning med mätansvarig samt ansvarar för att introducera bitr. mätningstekniker, mätningstekniker och konsulter.

Vi arbetar med senaste instrumenten från Leica och andra programvaror som tex SBG GEO och Gemini

Du kommer ha löpande kontakt med platsledningen och aktörer som deltar i projekten.

Kravprofil
Du har Högskoleutbildning i mätteknik, alternativt eftergymnasial utbildning, lägst 2-årig mätutbildning ex KY. Vi tror att du har minst 5 års praktisk erfarenhet inom mätteknik och goda kunskaper i svenska och engelska både i tal som skrift.

Tekniska kompetenskrav;

 • Behörighetstyp I hos Trafikverket
 • Produktionsförberedelser/teknik
 • Mycket goda kunskaper i Mätteknik
 • Goda kunskaper i branschens regelverk
 • Kunskap om AMA och MER
 • Office-paketet
 • Behärska något geodetiskt program ( Geo, Gemini, Topocad, Novapoint eller Autocad Civil 3D)

Kompetenser och personliga egenskaper
Självklart är du en person som trivs att arbeta utomhus. För att trivas och passa i rollen tror vi att du är en person som är noggrann, strukturerad och duktig på att planera det dagliga arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom din roll innebär mycket kontakt med andra människor behöver du vara en person som är lätt att samarbeta och kommunicera med. Slutligen ser vi gärna att du är en person med gott omdöme och att du är bra på att hitta kreativa men hållbara lösningar för att komma framåt i arbetet.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-01-27

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Emma Wittlock

Telefon: 0733-371866
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.