Avdelningschef redovisning

Sökes till Solna

Peab söker sin nya Avdelningschef för Redovisning. I rollen som Avdelningschef Redovisning leder du en grupp på 40 ekonomer, med 4 direktrapporterande redovisningschefer. Du kommer att verka i en komplex miljö med mycket personal, en mängd olika system, i en av Peabs viktiga stödfunktioner. Som Avdelningschef Redovisning ansvarar du för process- och rutinutveckling i en miljö i ständig förändring, i nära dialog med Peabs kärnverksamheter.

Vi söker en engagerad ledare som brinner för att utveckla sina medarbetare och leder verksamheten effektivt genom andra chefer. En viktig del av arbetat är att delta aktivt i ledningsgruppsarbete med ambitiösa mål att utveckla verksamheten. Du kommer sannolikt från en större verksamhet och har varit framgångsrik i att skapa nätverk och hållbara relationer. Du sitter med i ledningsgruppen för Ekonomi och rapporterar till biträdande Ekonomichef. Kontoret finns i trevliga lokaler vid Solna Station.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda arbetet inom Redovisningsavdelningen
  • Se till att redovisningen i bolagen motsvarar kraven på intern och extern rapportering
  • Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsavdelningen
  • Ansvara för årsredovisningar, bolagshandlingar och kontakter med revisorer
  • Följa utvecklingen av regelverk inom redovisningsområdet
  • Ledningsgrupparbete för Ekonomi
  • Direkt personalansvar för 4 redovisningschefer

Kvalifikationer och erfarenhet Du har i grunden en akademisk ekonomexamen med flerårig erfarenhet av att arbeta i en liknande position på ett större bolag, mycket god förståelse för den centrala rollen som intern- och externredovisning har ur ett ledningsperspektiv. Du har en tydlig bild av hur välfungerande redovisnings- och rapporteringsprocesser ser ut, en god förståelse för koncernredovisning, samt en dokumenterad ledarskapserfarenhet och är van vid att leda, stötta och utveckla andra. Du kan jobba proaktivt och ta initiativ i ditt arbete. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har generellt goda systemkunskaper. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande och coachande förhållningssätt och du har god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. Du trivs i ett företagsklimat som förändras och du utvecklas och inspireras av att leda ditt team. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och tydlig med god förmåga att skapa engagemang och ansvarstagande. Du tillför energi, är prestigelös och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Peab med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2018-12-16

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Anette Wickholm, rekryteringskonsult Meritmind

Telefon: 070-712 9808
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.