Arbetsmiljösamordnare Anläggning

Sökes till Stockholm

På Peab värnar vi om vår arbetsmiljö! Vi arbetar aktivt med att utveckla den och vår säkerhetskultur.

Vill du vara med och arbeta med de här frågorna och bli en del av en kunnig och inspirerande organisation, där arbetsmiljön står i centrum?

Peab Anläggning, region Öst, söker en lösningsfokuserad och drivande arbetsmiljösamordnare för att arbeta med våra projekt i Stockholms- och Uppsalaregionen. Hos oss har du goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll samt arbeta med skickliga och engagerade kollegor.

Om rollen

Tjänsten innebär att kunna ha fokus på både region- och projektfrågor. Det kan t.ex. handla om att:

  • Ge stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö i våra projekt (t.ex. genom att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.)
  • Bistå som specialist och stöd i projekt vid inspektioner från myndigheter
  • Genomföra projektronder och internrevisioner
  • Tolka och förmedla nyheter och information inom området från affärsområdet
  • Bidra till att förbättra, utveckla och underhålla vårt ledningssystem för arbetsmiljö
  • Ta fram underlag och redovisa för regionledningen inom ramen för arbetsmiljöområdet
  • Bistå och leda utredningar av tillbud och arbetsolyckor
  • Ansvara för och samordna skyddsombudsträffar

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att innefatta ett systematiskt förbättringsarbete av vårt arbetsmiljöarbete.

Du förväntas också vid förfrågan kunna företräda regionen på koncern- och affärsområdesnivå gällande frågor inom arbetsmiljö samt delta och driva arbetsmiljöfrågorna i samarbete med HR-, kvalitet- och miljöfunktionerna.

I rollen ingår vidare att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar samt bistå vid externa kontakter med kunder, myndigheter, branschorganisationer, leverantörer och studiebesök.

Du kommer bli placerad på vårt kontor i Solna och har Stockholm/Uppsala med kranskommuner som arbetsområde. Körkort är ett krav då resor till våra projekt ingår i rollen.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande kompetens inom området, samt flerårig erfarenhet av systematiskt och operativt arbetsmiljöarbete. Det är meriterande om du tidigare varit i byggbranschen.

Som person är du entusiasmerande, strukturerad och har förmågan att se helheter. Du har ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor samt fokus på att utveckla säkra och hälsosamma arbetsmiljöer. Du söker förankring och samarbeten för att få med dig organisationen men är samtidigt handlingskraftig och driven på egen hand. Du har god vana i att arbeta med Office-paketet och din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är mycket god. Vidare är det meriterande om du har kunskaper/erfarenheter av utredningsmetodiken MTO.

Ansökan och övrig information

Vi kommer att påbörja urvalet vecka 32 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Christian Joelsson, chef på telefonnummer, 073- 384 75 15 eller Sofia Söderström, HR på telefonnummer, 072-533 30 40, dock ej under vecka 28-31 då vi har semester.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-08-31

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 61 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.