Projektchef

Sökes till Södertälje

Vill du ha ett omväxlande arbete med härliga kollegor i en roll där du blir en viktig nyckelperson? Motiveras du även av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och ledning som arbetsmiljö i ditt arbete? Då kan vi på Peab ha en ledig tjänst som skulle passa dig utmärkt. Att arbeta som projektchef hos oss passar dig som alltid utgår från affärens och produktionens behov.

Om oss

Bygg Stockholm bedriver byggverksamhet med inriktning mot nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, förvaltningsbyggnader och bostäder. Vi är med och bygger flera av Stockholms mest intressanta och utmanande projekt, bland annat Medborgarhuset, Liljevalchs, Ledamotshuset och Kämpetorpsskolan. Vår verksamhet präglas av mångsidighet och bredd. Våra engagerade medarbetare och vårt lagarbete är en nyckel till vår framgång. Nu söker vi en projektchef till en av våra arbetschefsgrupper som bedriver byggverksamhet i södra Stockholm.

Om tjänsten

Som projektchef har du en ansvarsfylld roll och är delaktig i hela projekt, från utvecklingen i tidiga skeden till projektering och produktion. Du har ansvar att utifrån Peabs verksamhetsledningssystem genomföra allt från planering och ekonomi till kontrakt, miljö, arbetsmiljö och kvalitet.

Främsta arbetsuppgifter

• Upprätta och bibehålla kund- och leverantörsrelationer.
• Säkerställa resurser i form av projektering, tillverkning, inköp av material samt montageresurser.
• Vara med och driva kalkylarbete i olika skeden.
• Ansvarar för köp av material och underentreprenader i projekt.
• Ansvara mot vår beställare i projekterings- och byggmöten
• Ansvarar för övergripande tidplaneplanering i projekt
• Träffar löpande ekonomiska uppgörelser i projekt
• Ansvarar för KMA-arbetet i projekt
• Ansvara för att dokumentation genomförs och att slutdokumentation överlämnas till kund
• Ekonomiska slutuppgörelser med kunder och leverantörer.
• Uppföljning av projektekonomi, kontinuerliga prognoser i projekt.
• Erfarenhetsåterföring

Kvalifikationer

Vi söker dig med en byggteknisk utbildning som högskoleingenjör alternativt annan formell erfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning inom nyproduktion av bostäder och kommersiella fastigheter såsom platschef, byggledare eller motsvarande. Gärna från projekt-/produktionsledning av stora projekt. Det är meriterande ifall du arbetat med kalkyl och anbudsarbete.

För att trivas i rollen tycker du om att möta nya människor och har en god social förmåga. Du är kommunikativ, analytisk, lösningsorienterad, noggrann och har ett utpräglat affärssinne. Vidare ser vi att du är duktig på att driva projekt framåt, sköta kundkontakter och innehar god förhandlingsvana. Du kommunicerar väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Körkort B är ett krav och resor i tjänsten förekommer inom Stockholmsområdet.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Tobias Munoz på 073 337 38 31 eller Claes Johansson på 072 533 59 32.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-07-31

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 61 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.