Biträdande chef Affärsstöd

Sökes till Stockholm, Göteborg, Malmö

Vill du vara med och påverka hur Peab vinner och genomför större affärer?

I enheten Affärsstöd inom Affärsområde Bygg arbetar kvalificerade och duktiga medarbetare som bidrar till hela affärsprocessen, från marknad till avslutat projekt. Enheten är inriktad mot stora, komplexa projekt och söker nu en Biträdande chef Affärsstöd.

Om arbetet
I rollen som Biträdande chef Affärsstöd kommer din primära uppgift vara att skapa förutsättningar för bra och lönsamma affärer inom Affärsområde Bygg.

Du verkar för ett proaktivt affärsarbete genom framgångsrikt kund- och marknadsarbete. Tillsammans med kollegor inom affärsområdet stöttar och coachar du projektledningen i syfte att skapa lönsamhet och maximera utfall.

Du agerar stöd för att undvika och minimera resultatavvikelser och stöttar organisationen vid eventuella oenighetsfrågor i pågående projekt. Genom att även ge stöd och utbildning i kontraktsadministration arbetar du för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att projekten drivs i enlighet med de rättigheter och skyldigheter som avtalen anger samt mot projektens mål.

En viktig del i uppdraget är att bidra till kompetensutveckling i kärnverksamheten. Inom gruppen finns även funktionerna; partnering, marknad samt kalkyl och anbud. Tillsammans arbetar vi för att bidra till långsiktigt goda affärer för Peab.

Som Biträdande Chef Affärsstöd är du ordförande i anbudsråd för projekt >200 Mkr samt i styrgrupper för projekt >500 Mkr inom affärsområde Byggs marknadsområde.

Om dig
Vi tror att du har ingenjörsutbildning på högskolenivå eller motsvarande, samt mångårig erfarenhet av entreprenadverksamhet inom byggbranschen. För att vara framgångsrik och trivas i rollen ser vi att dina kvalifikationer omfatta kompetens och erfarenhet inom:

  • marknad och kalkyl
  • entreprenadjuridik och kontraktsadministration,
  • produktionsplanering, projekteringsledning/styrning och projektekonomi

Vi tror att har du erfarenhet från flera olika roller, t ex arbetschef, tyngre projektchef eller motsvarande.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha ett coachande förhållningssätt och vara duktig på att möta och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Du inger förtroende, är duktigt på att kommunicera både i tal och i skrift och du delar gärna med dig av dina erfarenheter och din kunskap på ett prestigelöst sätt. Du kan anpassa dig till förändrade förutsättningar och har förmågan att, tidvis under press, driva flera frågor parallellt.

Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och är en strategisk och analytisk problemlösare.

Övrigt
Ditt geografiska fokus är Sverige, Norge och Finland. Placeringsort kan vara på något av Peabs kontor.

Arbetet medför resor i tjänsten.

Sista ansökningsdag är 2022-08-21. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så skicka in ansökan omgående. Frågor om tjänsten kan ställas till rekryterande chef, Susanne Liljedahl: 0725336020. För övriga frågor kring processen kontakta Jennie Larsson/HR-specialist: 0725337880.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-08-21

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 60 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.